duminică, ianuarie 08, 2012

A, O, M, I, S

Astea sunt literele pe care piticul le recunoaște pe unde le vede și ni le arată foarte mândru.

Am descoperit minunea în una din serile trecute când avea o carte pe care scria ANIMALE DOMESTICE și m-a chemat să îmi arate "Mami, uite A, M, A, I (mă rog, nu le identifică el neapărat în ordine). I le-am mai arătat eu pe N și E și l-am pus să le zică pe rând și ordine. Se cheamă cumva că aproape le-am citit, nu? :D L-am lăudat și așa cum face în astfel de situații, s-a făcut că nu mă aude :D

Joaca cu literele a început așa:
Am primit o tăbliță magnetică cu litere (mersi, Ioana) și încă un set de litere magnetice (mersi, Corina). Eu stau la tăbliță și îi arăt Mihului de ce literă am nevoie, el fuge la mașina de spălat unde stă al doilea set de litere și îmi aduce litera de care am nevoie. Câteodată uită, i-o mai arăt încă o dată însă e mândru nevoie mare când o găsește. Ce scriem? "Numele prietenilor" că asta vrea el. Iar unele litere le-a căutat de atâtea ori încât le-a și învățat.

Nu ne-am propus să îl învățăm să citească de la 3 ani dar joaca asta e ceva care pare să îl pasioneze (parcă mai mult decât cifrele unde număram până la 10 și puțin după dar mai cu poticneli). Când mergem cu mașina ne strigă să ne arate literele pe care le-a identificat pe panourile publicitare. Sau când mănâncă "citește" paharele de iaurt :))

Aici "desenează" litere:

6 comentarii:

  1. felicitari, e f bine pentru varsta lui! bravos.

    RăspundețiȘtergere
  2. mersi. daca nu primeam literele cadou, nu m-as fi gindit sa ii cumpar deja asa ceva...

    RăspundețiȘtergere
  3. bravo Mihu!!! :) Sunteti tari! Eu nu am rabdare prea multa cu Maria... :( Mi-am propus sa o las sa imi indice ea ce vrea sa invete, asa ca nu face prea multe la varsta ei...

    RăspundețiȘtergere
  4. eee, lasa ca nici noi nu faceam prea multe la virsta Mariei. Dar acu suntem mari si cum nici nu mergem la gradinita, tre sa invatam cite ceva acasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bravo Mihu, imi place cum desenezi:). in suuus..in jooos..clar. O sa o invat si pe pitica:D

      PS: cum se pun comentarii in blogspotul asta updatat? ca eu nu ma prind...

      Ștergere
    2. Da, si io m-am amuzat de "in suuuuus... in jooooos". Parea foarte convins de ce face.
      PS: habar n-am inca, important e ca se vede :D

      Ștergere