miercuri, iunie 08, 2011

Chicco Bio sucks

Descoperit deunăzi gama bio de la Chicco. Cumpărat loţiunea hidratantă.
Aplicat pe corpul lui Mih 2-3 zile. Părea ok. Vinerea trecută, după baie, tata l-a dat pe Mih cu loţiune şi, de data asta, i-a întins-o şi pe gât. Mih a mai luat şi el puţin şi şi-a pus pe faţă.


Peste vreo zece minute, mă uit la Mih, copilul e foarte roşu la faţă. Mă uit pe gât, roşu-roşu. Moment de panică, în primă instanţă inventariem motivele posibile, mie mi-e teamă de o alergie de la ceva mâncat, dar de mâncat mâncase cu vreo oră mai devreme şi nici un ingredient nou... Şi ne dăm seama că ce s-a schimbat a fost loţiunea aplicată şi pe gât şi pe faţă unde pielea e mai sensibilă.
Am clătit bine copilul ca să scoatem ce mai puteam din mizeria respectivă şi, din fericire, roşeaţa a dispărut...

Cu durere în suflet, eu nu cred că mai vreau să mai experimentez nimic pe pielea copilului aşa că mă voi întoarce la Mustela care măcar nu îi înroşeşte pielea şi de bine de rău e acum în variantă fără parabeni, coloranţi, parfum.

Teoretic, loţiunea de la Chicco era certificata EcoCert, nu continea SLS-SLES, parabeni, fenoxienotal, formaldehide, coloranti, alcool, uleiuri minerale şi avea 98% ingrediente naturale.
:(
E prea complicat pentru mine, zău.

Minunata lotiune era descrisă aşa:

Emulsie hidratanta si calmanta, ajuta la refacerea echilibrului hidrolipidic al pielii. Hipoalergenica . Contine: aloe vera organica, ulei de jojoba, proteine din orez, extract de tei, ulei de migdale, vitamina E.

Nu contine : SLS-SLES, parabeni, fenoxietanol, formaldehide, coloranti, alcool, uleiuri minerale.

Certificare bio : EcoCert

98% din ingrediente sunt naturale

20% din totalul ingredientelor sunt produse in ferme organice

Contine: apa, apa din flori de tei cu frunza mare*, Dicaprylyl Carbonate, capric triglyceride pe baza de ulei de cocos, glicerina, amidon de tapioca*, ulei de migdale dulci*, ulei din seminte de jojoba*, ulei din seminte de floarea-soarelui*, extract din frunze de aloe vera*, acetat de vitamina E, proteine din orez, glutamat de sodiu, parfum, sorbat de potasiu, dehidroacetat de sodiu, phytat de sodiu, acid citric, benzyl alcool

*ingrediente provenite din Ferme Organice

Testat microbiologic

Testat dermatologic pentru pielea sensibila

Testat clinic – Hipoalergenic ( formula care minimalizeaza riscul aparitiei alergiilor)

pentru detalii:

http://www.chiccopurebio.com/uk/

13 comentarii:

  1. uf..nasol:(
    Tu il dai cu crema hidratanta zilnic? Eu o dau doar la eventuale iritatii si acum ca vine vara o sa mai folosesc crema de protectie. Recunosc ca sunt si uituca rau...nici pe mine nu ma cremuiesc cat as vrea:d

    RăspundețiȘtergere
  2. incercam sa il dam cu lotiune dupa baie, deci cam in fiecare zi. am zis ca macar pe el. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Aici e problema " glutamat de sodiu, parfum, sorbat de potasiu, dehidroacetat de sodiu, phytat de sodiu, acid citric, benzyl alcool". Iar 98% ingrediente organice poate sa insemne 98% din numarul total al ingredientelor, dar cantitativ sa fie doar 2-3% organice. Cumpara un ulei, parca de migdale dulci merge cel mai bine

    RăspundețiȘtergere
  4. mda, daca cele organice reprezinta doar 2-3% cantitativ atunci eu ma simt foarte furata iar ei cred ca au o problema deontologica. in sfirsit, e clar ca trebuie sa investighez problema dar parca nu mai am nici forta nici timp. mersi de sfatul cu uleiul. am zis ca orice pun pentru prima data pe el, o sa il testez mai intii pe o mica zona de piele.

    RăspundețiȘtergere
  5. de curiozitate: ce termen de garantie are?

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt cateva(cam multe) ingrediente la care poate fi sensibil:Dicaprylyl Carbonate,proteine din orez, glutamat de sodiu, parfum, sorbat de potasiu, dehidroacetat de sodiu, phytat de sodiu, acid citric, benzyl alcool.Multa grija si o seara frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  7. eu la maria folosesc cu succes de cca 4-5 luni un unt de corp pe baza de shea (http://www.breslo.ro/Product/Secretul-Mamei-unt-de-corp_341976) ... asta pt ca imi este greu cu uleiul ca a inceput sa protesteze si murdaream totul in jur. :)
    e nasol cu iritatiile... bine macar ca a fost o reactie usoara si nu ati avut alte probleme. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. @adra: Ma uit la termenul de garantie si revin.
    @KaBea, @Gabi: E clar ca trebuie sa incerc ceva cu cit mai putine ingrediente si cit mai usor identificabile dar credeti-ma ca mi-e teama sa mai incerc orice ar fi pe pielea lui.
    Si trebuie sa ma pun pe citit si documentat. Ma simt foarte nepregatita. :(

    RăspundețiȘtergere
  9. @Kabea: si eu cum aflu care e ingredientul la care e sensibil? :(((( Macar sa il pun pe lista neagra.

    RăspundețiȘtergere
  10. @adra: lotiunea e fabricata in octombrie 2010 si scrie ca trebuie folosita in termen de 12 luni de la deschidere.

    RăspundețiȘtergere
  11. chestia asta despre care ai scris e o mare mizerie. Cumpara-ti unt de Shea sau de cocos sa vezi atunci diferenta. Alea se aplica pe pielea umeda. Eu cand o dau pe Anda - rarissim, pentru ca sapunurile handmade hidrateaza excelent si adio mi se pare exagerat sa cremuiesc zilnic un copil asa mic, pielea lui cum se mai invata da lucreze?

    RăspundețiȘtergere
  12. am avut o problema cu telefonul si a diaparut o parte din mesaj voiam sa scriu ca o dau cu crema inaintea o scot din baie

    RăspundețiȘtergere
  13. Kamelia,fiind mai multe ingrdiente...e cam greu.Indicat este sa elimini sursa si sa te orientezi la ceva cu ingrediente naturale,fara tot felul de minuni.Eu de exemplu am folosit cu succes pe fetita si banalul unguent de galbenele facut de mine cu untura si galbenele.Hidrateaza,nu ramane pielea grasa,nu miroase urat si e foarte natural.Ca si Zoozie,eu o spal cu un sapun mai gras(facut tot de mine) pentru ca fetita mea are pielea cu tendinta spre uscat.Cand e necesar ii dau cu ce prepar si daca iti place poti face si singura.Sper sa rezolvi problema cu succes.

    RăspundețiȘtergere