luni, februarie 28, 2011

Din nou fluture




Cum ziceam, am scos copilu la restaurant duminică şi a primit bonus un face painting. Evident că a vrut din nou să fie fluturaş, ăsta însă e mai puţin reuşit decât primul. Şi a mai vrut soare, stele şi lună desenate pe mâini! Bonusul a fost de fapt mai degrabă pentru noi pentru că am reuşit să mâncăm (sau aproape) cât el a stat la pictat şi "desenat".
Am fost şi la târgul de Mărţişor de la MŢR. Aici însă tata şi-a pus la încercare muşchii braţelor şi a ţinut cele 15 kg exclusiv în braţe că era lume, lume, lume încât sigur l-ar fi călcat în picioare. (Însă demult n-am mai văzut atâtea mărţişoare frumoase şi creative într-un loc).
Şi am fost şi la târgul de la Cărtureşti sfârşind de fapt în încăperea unde e un loc de joacă pentru copii şi de unde evident că nu am mai putut să îl luăm pe Mihnea decît cu o păcăleală: să mergem să îi arătăm ceva foarte frumos mai încolo... Dar asta nu funcţionează întotdeauna.
Sâmbătă l-am dat în trenuleţul de la Băneasa explicându-i foarte clar înainte că ne dăm o tură după care plecăm acasă pentru că e târziu. El a spus "da, o tură" numai că la sfârşit ne-am trezit cu un copil care plângea, ţipa şi s-a trântit pe jos (!!!) că el mai vrea o dată... A trebuit să îl luăm pe sus. Să-mi spună şi mie cineva cum se procedează că eu nu mai ştiu.
Ah, şi am mai făcut ceva! I-am dat primul ou Kinder... Well, teoretic, ciocolata e planificată pentru după 3 ani. A fost o excepţie excepţională care nu se va mai repeta şi răsplată pentru că l-am chinuit două ore in supermaket. Dar cum a putut să înghită oul!!! Saliva şi mânca, cred că totul a durat mai puţin de un minut!!! Şi nici măcar nu şi-a dat seama că trebuie să se oprească la oul din plastic! Şi pe ăla vroia să îl mănânce! :D
Later edit:

Mda, i-am luat paste cu unt şi cu parmezan că vroiam să fie cât mai simple şi controlabile ingredientele să nu riscăm vreo enterocolită, ceva...

În mod excepţional, la resto a mâncat cu dreapta. Acasă, cam în 80% din cazuri mănâncă cu stânga. De fapt îşi foloseşte ambele mâini cam la toate lucrurile pe care le face. Anne Bacus zice că e normal şi că ne vom da seama mai târziu dacă e dreptaci sau stângaci. Teoretic mâna cu care face lucrurile de precizie (desenat, aşezat cuburile unul peste altul) ar trebui să fie cea predominantă. Noi n-am reuşit să ne dăm seama că de fiecare dată când am testat le-a folosit până la urmă pe amândouă. Mai aşteptăm. Nu-i grabă. :D

12 comentarii:

  1. nu se procedeaza, se asteapta sa se calmeze (plodul), se calmeaza cit timp se asteapta (parintele). in mod clar ala care-si indeplineste primul si fara echivoc partea e plodul :-)
    mihul si oul lui kinder - mortali; cred ca la noi fascinatia (pt mama lor cu) ouale (lor) de ciocolata a trecut in jur de 7-8 ani...
    poze cu martisoare n-aveti? as fi vrut si io la tirg, anul asta sint nostalgique...

    RăspundețiȘtergere
  2. @kornelia: cherie, daca esti cuminte si posta merge, poate primesti si tu un sampling. poze n-am facut ca era omor, crede-ma, omor. insa iti jur ca erau multe, multe frumoase.
    cu crizele sunt aproape de disperare. azi mi-a plins si tipat 10-15 minute ca el vrea sa bea din cana de filtrat apa. am reusit de data asta sa ma pastrez calma, sa ii explic ca din aia nu se bea ci doar se filtreaza si daca vrea ii puna in pahar. si dupa vreo 1- minute de urlat (dar urlat) a tacut brusc si s-a apucat sa faca altceva ca si cind nimic nu s-ar fi intimplat. dar nu reusesc sa ma pastrez rece intotdeauna. ufff. tu cum reuseai? tie ti-a iesit. vreau si eu.

    RăspundețiȘtergere
  3. au ajuuuuuuuuuuns!!! si sint tare frumoase, asa de frumoase!! multumim camelie & co :-) snoopa a fost numa' zimbet, m-a si intrebat, protocolar si generos pe care il aleg, i-am lasat ei intiietate, of course :-) a si incercat sa citeasca felicitarea (dupa o scrisorica cu scris tordu de la mama, ca au ajuns si martisoarele de la meme si tataie tot azi si pare-se ca au izbutit sa trimita o data in ultimii 2 ani ceva nerecomandat - deci nu va tb sa merg la post dupa ele!!! :-) deci a citit si felicitarea de la tine, poticnit, si-a zis cam asa: romanii au ceva, nu ca nu stiu sa scrie dar scriu tare dificil de inteles :-)))) pe urma cind a vazut ca e semnata camelia & co s-a uitat la mine foarte lung, nu-ntelegea de ce martisoarele sint de la noi doua :-)) cred ca iar s-a gindit "of, romanii astia :-))". inca o data multumim frumos , miine imi pun macul rosu :-))

    RăspundețiȘtergere
  4. si sa raspund la-ntrebare: cred (dar nu ma bazez decit pe unica experienta cu snoopa, deci s-ar putea sa ma-nsel gros) ca fetitele sint mai "miloase" la facut experiente pe capacitatea de endurantza a parintilor la rebeliuni extreme si prelungite. nu era nici ea vreo sfinta dar n-am avut crize de tavalit si urlaturi in locuri publice (ori dac-am avut atunci iata, vestea buna e ca se uita :-)) in skimb am avut din altele, complicatii legate de cit, ce si cind mincam, cit, cind, UNDE si mai ales DACA dormim... tanda pe manda, s-ar putea sa se compenseze :-)) pupici protestatarului :-)

    RăspundețiȘtergere
  5. ma bucur daca v-au placut si daca au ajuns intregi si daca nu v-am gresit vreun nume sau adresa pe plic (la anouk am mincat o litera si a iesit rau numai ca mih tipa, topaia, imi smulgea cind pixul cind plicul cind felicitarea din miini de-mi venea sa pling). :( Hi, hi si promit snoopei ca data viitoare scriu si in franceza si mai citet (cred ca ma incui in baie pt asta ca sa nu ma gaseasca piticul cel frenetic...)
    Si da, ma gindeam io ca ar fi fost poate un pic mai simplu daca era fetita da' acu ce sa mai fac? :D
    Zau ca nu ma gindeam ca al meu copil se va tavali pe jos tipind ca vrea ceva si uite ca se intimpla. Si imi vine citeodata sa pling din lipsa de solutii si idei. Pe undeva probabil ca gresesc.
    pup snoopa cea "miloasa" si vreau si eu. :D

    RăspundețiȘtergere
  6. la capitolul stangacie / dreptacie, suntem si noi in aceeasi ceata. :P ... drepr pentru care informatiile oferie de tine sunt tare binevenite. :)

    Piciul e tare dulce cu moaca de fluturas.
    .. ati fost la Malagamba?

    RăspundețiȘtergere
  7. da, si pe mine m-a ajutat de mai multe ori cind aveam nedumeriri ce am citit in cartea lui Anne Bacus (Cresterea copilului de la o zi la 6 ani), mi se pare una din cele mai reusite.
    si multumim de compliment :), da, am fost la malagamba, ca sa fiu sincera mincarea nu ne-a dat pe spate insa atmosfera e intr-adevar family friendly, e o intreaga incapere unde piticii pot sa zburde, sa deseneze sau sa li se deseneze pe fata (noi am fost duminica la prinz). :)

    RăspundețiȘtergere
  8. pai sper ca Ionelu' se tine la curent cu ce se zice aici... si daca nu, luam masuri si-i spunem noi :-)) pupici!

    RăspundețiȘtergere
  9. nu, ma, nu ma interpreta, vroiam sa zic ca as vrea sa fie si al meu ca Snoopa, un pic mai "milos"

    RăspundețiȘtergere
  10. bineeeeeee, cum zici tu, chérie
    (si apoi mincam :-))

    RăspundețiȘtergere
  11. kamélie, promit ca mai intreb o data pe colega mea cea cool si inteleapta - cu un plodac haios si uneori si el nabadaios de 3 ani - cum faceau/fac ei exact cind se lasa cu tavaleli. mai intreb ca sa fiu sigura, - ca ea avea aerul super-relaxat cind imi povestea cite un episod din asta - desi nu cred ca e vreo solutie minunesau vreo "smecherie" de care sa nu fii la curent. cred ca e vorba mai ales de ceva tensiuni acumulate de plod, care trebuie evacuate, spre binele tuturor. poate in lumina asta, rabdarea parintilor devine mai...rabdatoare? da' cum ziceam intreb, ca cine stie de unde sare miffy-ul aducator de liniste :-) noapte buna.

    RăspundețiȘtergere
  12. multam kornelie, orice experiente asemanatoare sunt de ajutor.

    RăspundețiȘtergere