vineri, iulie 27, 2012

Liste

Peste vreo zece plecăm la mare, ne aşteaptă şi un drum luuuung cu maşina. Nu ştiu alţii cum sunt (adică, hm, mai ştiu), dar eu fac liste, asta îmi mai calmează angoasele. Deci lista Mihului e cam aşa:
Costum de baie (2-3), pantaloni scurţi (4-5), pantaloni lungi (1), tricouri (10-12), şosete (2-3), sandale, papucei, tenişi, şăpcuţe (3), pălărie, cămaşă (2), tricou cu mânecă lungă (2-3 deşi nu prea văd ce facem cu ele), pulovăr (1, nici cu asta nu mi-e clar ce facem), creme de soare, gel de duş, pastă şi periuţă de dinţi, plasturi de ţânţari, aripioare de înot, vestă de înot, jucării de nisip, trusa de medicamente (altă listă), şerveţele umede şi uscate, reductorul de voiaj, pampers pentru somn (of, ce să fac, deocamdată nu se poate fără), papucei protecţie arici de mare, ochelari de soare, o cărticică cu poveşti, 2-3 reviste, carte de desenat şi sters, o carte cu autocolante, tableta cu desene, câteva dvd-uri cu desene, câteva cd-uri cu poveşti şi orice alte idei imi mai vin susceptibile să îl ţină ocupat 12 ore de drum...
Mai am de cumpărat:
- papuceii de intrat în apă fără să te înţepi în arici de mare (sper să aibă la Decathlon)
- ochelari de soare :D, habar n-am de unde, i-am încercat câţiva dar erau urâţi
- o pereche de căşti pt tableta cu desene (pt drum)
Şi mă mai întreb dacă ar fi bine să iau un costum de baie din material cu protecţie solară cum am văzut aici.
Până acum nu am avut aşa ceva, mi se pare util că materialul are protectie solară dar e poliester şi nu ştiu dacă piticu ar rezista să stea îmbrăcat pe plajă cu aşa ceva, dacă nu e totuşi prea cald şi nu lasă corpul să respire. Noi am avut până acum un soi de costume de baie tip bermudă dintr-un material foarte reuşit, de la Z, care se usca imediat şi acoperea piciorul până aproape de genunchi iar eu deobicei cât stă pe plajă arunc şi un tricou pe el de cele mai multe ori...Deci nu ştiu dacă ar fi bun... Anul trecut, pe plaja pe care eram, mai toţi copiii aveau aşa ceva (erau majoritar englezi)... Cred că trebuie să încerc ca să îmi dau seama.

PS: evident la toată lista mea se va adăga "bagajul" lui, recte un rucsăcel plin cu maşinuţe şi trenuleţe al căror număr va fi subiectul celor mai aprige negocieri. Uf.

10 comentarii:

  1. noi unde am fost toti copiii erau in slip:d. ideea cred ca e sa nu depasesti ora 10. juma-11 la soare, apoi te muti la umbra. Si apoi seara dupa 5 juma. Nu stiu cum e costumul ala dar eu ma gandesc la mine ca nu as sta cu asa ceva :d.
    oricum, buna lista:)
    stii ca si eu sunt fana liste, peste liste:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, ne tinem de orele astea si noi...Pe la 12 oricum ne cam retragem de pe plaja chiar si de la umbra iar pentru dupa-amiaza piticu se trezeste intotdeauna dupa 5 deci nici un pericol sa ajungem inainte :))
    Si cred ca am renuntat la costumul asta. Am probat unul ieri pe pitic si statea strimt asa pe piele (desi era 5-6 ani) si e numa plastic si la 30 si de grade nu cred ca va suporta asa ceva pe el. Deci pornim cu bermudele traditionale. Si daca ma gindesc bine poate ii iau si niste slipi :D
    Daaa, pe mine ma calmeaza listele :))
    PS: mi-am dat seama ca am uitat pijamalutele si chiloteii de pe lista :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa stii ca seara pe langa mare e rece, asa ca eu cred ca tricourile cu maneca lunga sunt bine trecute pe lista. Nu numai Costin a avut pe el seara, dar si noi ne-am pus ceva cu maneca lunga pe noi, fie ca am fost la marea noastra, la bulgari sau la turci. Acum depinde si cat de frigurosi sunteti voi, ca noi clar suntem.:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o sa iau cite ceva si cu mineca lunga dar din ultimele noastre vacante la greci imi amintesc ca le-am cam carat degeaba. dar iau, ai dreptate, poate se racoreste seara. :)

      Ștergere
    2. noi am avut, dar n-a fost nevoie. mai ales acum in august, chiar nu e cazul. dar ia o bluza cu maneca lunga sa fie:)

      Ștergere
    3. da, asa imi aminteam si eu din anii trecuti, noi am fost sfirsit de iulie-inceput de august si n-am folosit nimic cu mineca lunga :)

      Ștergere
  4. Iar Costin a purtat ceva asemanator costumului de mai sus la plaja, fara pantaloni, doar bluza, cu maneca lunga. E dubios materialul, dar protejeaza bine, Costin nu s-a ars, desi uneori ne prindea 11.00-11.30 cand plecam de pe plaja (chiar daca stam oricum sub umbrela mare pe plaja, in apa e soare oricum, iar drumul sezlong-apa e prin soare). Costin nu a parut deranjat cand a purtat bluza, chiar daca venea stransa pe corp, iar pe el cand il deranjeaza ceva de imbracat vrea sa smulga obiectul respectiv de pe el.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, eu cind am pus mina pe material, mi s-a parut ca nu va rezista in el... tot la protectie ma gindeam si eu.

      Ștergere
  5. SA aveti concediu placut, asteptam pareri de la mare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi frumos, revin cu pareri. sedere placuta si voua la viena!;)

      Ștergere