luni, iulie 16, 2012

Dobrogea

 La întoarcerea de la Constanţa, n-am mai luat-o spre Cernavodă să intrăm pe autostradă ci am ocolit mai pe la sud că aveam în gând mai demult să vedem cum e Dobrogea "profundă". (Până nu uit: tare complicat şi cu bucata nouă de autostradă, cea între Constanta şi... undeva în câmp. La dus am ratat-o că nu e niciunde semnalizată, la întors am fost pe ea, merge până undeva înainte de Murfatlar cred, e foarte faină, probabil şi din cauză că abia ce a fost dată în uz).
 Drumurile prin Dobrogea sunt bune, aproape pustii, în jur e verde (neaşteptat de verde pentru mine) şi sunt multe, multe lanuri de floare soarelui.
 Am făcut o oprire la Adamclisi, complexul e in reconstrucţie. Noi n-am rezistat decît vreo jumătate de oră pentru că era cald, foarte, foarte cald. Atât de cald încăt am renunţat la ideea de a mai face şi alte opriri că sunt mai multe obiective de vizitat pe traseul ăsta.

 Aici eram, chipurile, la mormântul tumular de lîngă Tropaeum Traiani. Greu de găsit că e îngropat în iarbă.
 Şi aici sunt zidurile cetăţii văzute din maşină că mai mult nu am putut.
 Şi am trecut cu bacul spre Călăraşi (de la Silistra cred că la un moment dat nu mai ştiu dacă eram în Ro sau Bg:D).... frumos, multe ostroave, deosebit.
Recomand de făcut când nu e caniculă şi se poate ieşi din maşină, de la aer condiţionat.

4 comentarii:

  1. Noi numai pe acolo trecem spre bulgari, cu bacul, ca doar trecem si pe la ai mei parinti inainte. Chiar e frumos pe Dunare. Am ocolit si noi o data traseul aglomerat Constanta-Bucuresti de pe autostada si am luat-o prin Dobrogea. Dar er noapte si s-a pornit o ploaie torentiala, GPS-ul nu functiona ca n-avea semnal, era pustiu-pustiu, indicatoare lipsa si am cam avut emotii pana la bac. Dar daca nu ploua cred ca e frumos, e o zona linistita si verde, asa-i.

    RăspundețiȘtergere
  2. noaptea? wow, cred ca a fost aventuros. noi am fost ziua si tot am avut asa un sentiment de capat de lume :D Dar e frumos. La noi a fost o premiera cu bacul :)

    RăspundețiȘtergere
  3. MErgem si noi in august spre mare, sa vad cum in conving pe Sot sa facem un ocol.
    Ocolul vostru a fost frumos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. al meu a zis ca a fost mult mai putin obositor decit pe autostrada desi a durat sensibil mai mult drumul... poate aveti noroc si in august n-o fi chiar asa de cald. :)

      Ștergere