marți, decembrie 20, 2011

Ce-am mai bricolat. De sezon.

 Nu că ar fi punctul nostru forte, nici al meu, nici al Mihului. :D
Am făcut aseară felicitări pentru bunici şi nu numai... Mai mult eu dar să zicem că a fost şi Mihul în preajmă, el a ales culorile dar nu l-am putut convinge să coloreze el. Am folosit nişte şabloane rămase de la sprayul pentru desenat pe geam, nişte carton colorat (aici m-am păcălit că l-am luat prea subţire:( ) şi nişte acuarele metalice de care m-am îndrăgostit (nu se vede bine în poze însă sunt tare interesante). Le-am luat dintr-un hipermaket, au costat 12 lei şi fac toţi banii :)
 
  
 Felicitările poartă, desigur, "semnătura piticului".
Am început încet-încet (cam prea încet după părerea mea) decorarea casei. Tata şi piticu s-au ocupat în week-end de ferestre. De data asta Mihu a fost foarte entuziasmat de operaţiune şi a ţopăit în continuu...
  
Săptămâna trecută ne-am jucat pentru prima dată cu Fimo. 
Mai mult eu din nou dar a fost şi piticu de ajutor şi chiar participativ pe alocuri. A mai frământat şi el pasta, a mai întins, a mai decupat iar bulinele de pe fluturaş îi aparţin în totalitate. Bine, el cel mai curios era de cum o să bag eu toată treaba la cuptor. 
Ideea de pornire a fost o decoraţiune luată de la un târg cu 10 lei: brăduţul din stânga evident :)
Nu zic că ale noastre au ieşit la fel de bine dar cred că dacă am persevera ne-am apropia si noi...Am învăţat după prima experienţă că trebuia să las pasta un pic mai groasă şi că decupajul trebuia să îl fi făcut mai hotărât să nu lase marginile neestetice. Adevărul e că n-am avut nici măcar timp să caut info despre cum se face, am improvizat rapid doar cu instrucţiunile de pe ambalaj. Mi-a plăcut şi am văzut că sunt si kituri din care poţi încerca să faci mărgele sau oricum cam aşa ceva... Eu am folosit doar un kit de 4 culori de fimo şi nişte forme de biscuiţei :D. Din ele a ieşit şi o pisicuţă ca pe ambalaj dar Mihul a decapitat-o deja deci nu v-o pot arăta :D
Cred că le agăţăm în brad sau le folosim ca să personalizăm un pic pungile de cadouri.
PS: Aseară l-am lăsat să se uite la Polar Express. O fi bine, o fi rău? I-a plăcut deşi fiind la TV era subtitrat şi nu dublat şi a trebuit să îi promitem că îi facem rost de el şi în română.

3 comentarii:

  1. f frumos, bravo!!! si eu am in plan felicitari, tot pentru bunici, pe langa calendarele cu hunii care au sosit azi si sunt o incantare! :)
    sper sa ma mobilizez pana pe 25:), in ultima vreme n-am mai avut suflu...

    RăspundețiȘtergere
  2. sa stii ca am bifat si eu niste calendare cu mihu tot pentru bunici care ne-au placut asa de mult ca acum parca am vrea si noi (mama+tata)

    RăspundețiȘtergere
  3. aaaa, pai eu mi-am invatat lectia, am comandat ptr mine unul, la birou, ptr sotul unul, la alt birou, si inca 3 ptr bunici, sa fie! :)

    RăspundețiȘtergere