sâmbătă, iulie 27, 2013

Alte premiere nemărturisite

Prin iunie am mai bifat două premiere.

Cea mai cea a fost plecarea în excursie cu grădi. Fără mama, fără tata. Și tocmai până la Câmpina. Au plecat la 9 dimineața, s-au întors pe la 5, cu autocarul.
Am rezistat să o sun o singură dată pe Miss, pe la prânz, să o întreb ce fac. Dar liniștită n-am stat. Nu știu cum sunt alții, nu știu dacă trece cu vârsta dar la 4 ani și jumătate nu mi s-a părut ușor.

El - fericit. A plecat fericit, s-a întors fericit. Și a zis că mai vrea. Prea multe n-am putut afla direct de la el despre ce s-a întâmplat pe-acolo. Mi-a zis că cel mai mult i-a plăcut la locul de joacă și că nu a primit desert la prânz. Asta a fost important :)) Înțeleg că a fost fomist, a mâncat și tot pachețelul pus de mine, și cam tot prânzul de la restaurant. Dar mă așteptam că deobicei așa face la drum, nu se mai oprește :))

Au avut trei obiective: grădina zoologică, muzeul ceasului și locul de joacă. Plus oprire pentru prânz.

Au prins și o zi aproape caniculară, când s-au întors erau moi și transpirați, Mihu a făcut duș, a păpat și a aterizat direct în pat la o oră greu de imaginat în alte condiții. Că în autocar a refuzat să închidă ochii...
 
 Asta era la plecare, încă proaspăt.
 La Muzeul Ceasului din Ploiești. Mihu e undeva în spate, l-a lăsat în clar.
 Mihu agățat de fusta lui Miss.
 Tot de mână cu Miss. (ooo!)
 Bosumflat și cam  obosit cred.
 Happy, la poză.
 Aici e evident la întoarcere. :)

Cealalată a fost serbarea de sfârșit de an. Prima serbare de sfârșit de an la grădi.
Piticu a fost... elefant, a avut de zis ceva scurt despre elefant și în afară de asta au mai cântat niște cântecele haiose cu animăluțe, în engleză. La serbare a fost de nerecunoscut față de cum îl știm noi acasă: foarte rușinat-emoționat-reținut...
De altfel la evaluarea finală am aflat că Mihu nostru cel năzdrăvan acasă e cumințenia grupei la grădi. Moale și cuminte. What??? O fi clona lui... Of, adevărul e că l-am fi vrut mai îndrăzneț și mai cu inițiativă decât ni se povestește că e, cel puțin pe cât de cu inițiativă e în prezența noastră.
 Bun la matematică și puzzle-uri, cu chestii de recuperat la engleză dar nici nu-i de mirare la cât am lipsit noi  anu trecut....
Și poze de la serbare, măcar acum, la o lună și de la eveniment:








9 comentarii:

  1. Foarte frumoasa serbarea, si excursia e grea pentru mame, eu nu m-am invatat nici dupa excursia cu numarul 4.....unde a muscat-o si o gaza. Mai au luni programata alta excursie, nu o mai las, gata...prea mult stres.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aha, deci si la excursia 4 e complicat. of!
      noi le-am ratat pe celelalte din timpul anului ca s-a tot nimerit sa bolim...

      Ștergere
  2. Sa stii ca mie din poze imi pare mereu tare cuminte si linistit Muhul vostru!
    Si e baiat mare, ce sa mai zicem!

    RăspundețiȘtergere
  3. arata bine excursia:). Si Mihu e super simpatic. Avand in vedere ce educatoare tanara si frumusica are, nu e de mirare ca o tine mereu de mana:)
    Si noi am stat un pic cu emotii la prima excursie, mai ales ca se anunta furtuna..Dar a fsot super bine. Am prins curaj:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, parca am prins si eu curaj.. dar nu e usor. Eu n-am plecat in excursii decit cind eram la scoala, la gradinita nici vorba...

      Ștergere
  4. eu nu-mi amintesc prea multe din gradi..dar nu cred ca am fsot nici eu. Eu abia astept sa mai creasca sa se duca in tabere de schi sau de aventura. Stiu un nene care organizeaza chestii foarte faine. dar sa fie mai mare:)

    RăspundețiȘtergere
  5. AM vazut aici in librarie o carte cu elefantul dragut de pe tricou, am uitat insa cum se numeste elefantul. Dar o sa cumpar cartea, sper.

    RăspundețiȘtergere