marți, iulie 29, 2014

Creștem

Cândva, nu știu când, am început să aud (des) întrebări de felul: „Mama, pot să fac asta?”, „Mama, am voie să....”. Asta a cam fost o surpriză.

De vreo câteva luni, unul din momentele favorite ale piticului este să se retragă la el în pat, să își pună o poveste și eventual să se mai joace ceva pe lângă, ascultând. Sau răsfoind cataloagecu jucării (OMG, pe alea cu lego le știe pe din cap + diferențele de la o ediție la alta). Sau, mai nou, citind!!! Ooo, da, din proprie inițiativă buchisește... Mai ales dialoguri de la benzile desenate cu Garfield. Și altele, dar numai ce are el chef. Și poate sta cu orele în activitățile astea. Dar numai când vrea el. Altădată are nevoie de atenția noastră non-stop și vrea să-i facem asta și cealaltă și cealaltă și tot așa fără pauză.

E într-o fază în care nimic nu e mai important pentru el decât joaca/socializarea cu alți copii. Dacă ieșim în parc și nu-și găsește niciun partener de joacă e tragedie mare, motiv de îmbufneală și nemulțumire permanentă.

Vacanța trece cu multă joacă, dar programul zilnic a rămas aproape neschimbat cu excepția week-endurilor când, din vina noastră totul se cam dă peste cap. Aaa, și pianul... Da, i-am făcut loc în casă iar acum a devenit o treabă serioasa. Mihu' pianistu'.

6 comentarii:

  1. Vreau sa vad o poza cu pianul vostru, Iulia a fost si ea la pian 3-4 luni in tara, nu se putea concentra mai mult de 45 de minute, in cel mai bun caz.
    Acum, Iulia vorbeste fara oprire..........e in perioada in care uita sa taca!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa, promit sa pun poza cu pianul. Poate si cu pianistul :).
      Mihnea a inceput in octombrie anul trecut, de la 4 ani si 11 luni (alti colegi au inceput cu un an mai devreme), cu cite o jumatate de ora pe saptamina. Abia acum, in vara, am trecut la o ora si inteleg ca reuseste sa ramina atent fara probleme.
      La noi s-a pus problema cam asa: daca voiam sa continuam, trebuia sa ii luam un pian pentru exersat cit mai corect pentru ca altfel erau inutile lectiile de pian. El a repetat pina acum cintecelele pe o orga semi-jucarie insa daca nu invata corect digitatia si nu aude sunetele corect, aruncam banii pe lectii. Asa ca ne-am decis sa luam un pian asumindu-ne un risc destul de mare, riscul de a-l abandona si a ne spune peste citeva luni/ani ca nu mai vrea :(.
      E un pian digital, insa cu clape grele, precum cele de la pianul clasic. Ne-am gindit si la o pianina clasica veche insa, in plus fata de dificultatea alegerii uneia care sa nu aiba probleme de nerezolvat mai intervenea si problema acordarii periodice...

      Ștergere
  2. Buna. Poti sa-mi dai, te rog, niste referinte pentru profesorul de pian? Multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Mihnea face pian cu dna profesoara Luiza Bustiuc, care preda si la Scoala de muzica si arte plastice nr.5. Din pacate pentru noi, ea va intra in curind in concediu de maternitate.

      Ștergere
    2. Multumesc. Succes pe mai departe :)

      Ștergere