miercuri, noiembrie 27, 2013

Probleme (mari) cu Santa

Vine Mihu ieri acasă şi ce zice?
"Mami, ştii ce am vorbit eu cu D şi M (prietenii lui de la grădi)?". Eu: "nu, ce?"
"Noi am zis că Moş Crăciun nu e decît un personaj costumat..."
Ups. Nu eram pregătită să aud asta. Încerc să mă redresez încercând să aflu mai întâi cine a putut spune aşa ceva că pe odrasla din dotare o cunosc şi sunt sigură cu nu putea emite aşa ceva. Şi aflu că lui D pot să îi mulţumesc că e pe cale să îi distrugă Mihului mitul lui Moş Crăciun la o vârstă aşa de fragedă.
Ca să îl salvez pe Moşu şi să nu îl văd sucombând atât de curând, îi zic Mihului că, deşi mai sunt câteodată personaje costumate în Moş Craciun care îl ajută să se întâlnească cu toţi copiii, Moşul se ocupă de cadouri că altfel, de unde ar veni toate cadourile?...
El nu pare decât pe jumătate convins şi îmi mai zice ceva de îmi taie respiraţia:
"Ştii, când eu aveam 2 sau 3 ani, am văzut că barba Moşului era prinsă, aşa, cu o sfoară..."
OMG! M-a pus din greu la încercare...
După care mi-a mai zis ceva din ce a vorbit el cu D şi M: că Moşu trebuie că e foarte bogat ca să poată cumpăra toate cadourile...Asta iar e o zicere care nu îi aparţine pentru că el pur şi simplu nu e interesat de noţiunea de "bogat" aşa cum nu are incă noţiunea banilor (ceea nu e neapărat bine dar aşa e deocamdată)....
Cum ar veni e victima anturajului :))
Of, of, eu totuşi aş vrea să mai creadă un pic în Moşu. Lucrăm la asta.

Un comentariu:

  1. Va invit sa sustineti un proiect cultural pentru copii. "Povestea lui Jester" este un site de unde puteti descarca gratuit povesti bogat ilustrate si cu texte accesibile varstei. Cu ajutorul unei imprimante obisnuite obtineti o colectie de carticele numai bune de citit si de colorat. Textele si ilustratiile sunt puse la dispozitie de scriitori, traducatori si ilustratori care demonstreaza ca pot face si ceva din suflet, nu doar pentru bani.

    Va rugam sa ne vizitati siteul si sa ne sprijiniti descarcand povesti. Adresa proiectului este http://www.povestealuijester.ro . Va multumim.

    RăspundețiȘtergere